پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115649
خشم ترکيه از بي وفايي غرب/ اردوغان تنها شده است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 656

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رسانه‌هاي ترکيه انتقاد مي‌کنند که ترکيه نه نتها به هدف خود در قبال سوريه يعني حمله خارجي به اين کشور دست نيافته، بلکه از توافق آمريکا و روسيه دچار سرخوردگي شده است. آنها اين موضوع را به‌گونه‌اي پيروزي بشار اسد توصيف مي‌کنند.

به گزارش دويچه وله(DW) به نقل از رسانه‌هاي ترکيه، همچنين احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه اين کشور در تماسي تلفني با جان کري، همتاي آمريکايي خود، نگراني‌هاي کشورش را از بحران سوريه مطرح ساخته است. وي مدعي شده که اگر در واکنش به کاربرد سلاح شيميايي و قتل عام‌هاي انجام گرفته از سوي رژيم اسد اقدامات بازدارنده صورت نگيرد، اين رژيم جري‌تر خواهد شد و تراژدي انساني سوريه ابعاد بزرگ‌تري به خود خواهد گرفت.

در اين تماس تلفني جان کري از وزير خارجه ترکيه دعوت کرده تا در اجلاس پاريس درباره سوريه شرکت کند.

داوود‌اوغلو وزير امور خارجه ترکيه روز دوشنبه ?? شهريور نيز عازم پاريس شد. وي قبل از سفر به فرانسه با احمد جربا، رئيس "ائتلاف ملي سوريه"، احمد طعمه رئيس "حکومت موقت ائتلاف ملي سوريه" و سليم ادريس، فرمانده "شوراي عالي نظامي مخالفان سوريه" ديدار کرد.

دستور کار اين ديدار بنا به گزارش راديو و تلويزيون دولتي ترکيه، "تي آر تي"، ارزيابي توافق ميان وزراي امور خارجه آمريکا و روسيه در ژنو در خصوص سوريه بوده است.

مخالفان اسد ضمن تصريح اين موضوع که از نتايج ديدارهاي وزراي امور خارجه روسيه و آمريکا دچار ياس شده‌اند، گفته‌اند که به‌رغم اين توافق، به مبارزه خود با رژيم اسد و همکاري با همه کشورهاي دوست از جمله آمريکا ادامه خواهند داد. گفته مي‌شود که وزير امور خارجه ترکيه پيش از حضور در نشست پاريس با همتايان قطري و سعودي خود نيز درباره سوريه رايزني کرده است.

از سوي ديگر روز يکشنبه ?? ارديبهشت ???? وزارت امور خارجه ترکيه پيرامون توافق آمريکا و روسيه بيانيه‌اي صادر کرد. در اين بيانيه از عاري ساختن منطقه از کليه سلاح‌هاي کشتار‌جمعي بويژه سلاح‌هاي شيميايي استقبال شده است.

وزارت خارجه ترکيه همچنين به امکان سوء استفاده سوريه از توافق آمريکا و روسيه اشاره کرده و در بيانيه خود آورده است: «زمان اعلام شده طولاني است و زمينه را براي سوء استفاده رژيم سوريه مهيا مي‌کند. اين توافق نبايد به عنوان راه حل نهايي براي مسئله سوريه درنظر گرفته شود و بايد جلوي کشتارهاي غيرشيميايي رژيم سوريه را نيز گرفت.»

علي آصلان نويسنده روزنامه زمان در مقاله‌اي به تاريخ ?? شهريور ???? به انتقاد از عملکرد دولت آمريکا در مساله سوريه مي‌پردازد. وي به نقاط تشابه باراک اوباما و اردوغان در زمينه مساله سوريه مي‌پردازد و مي‌نويسد: «اگر شما به بعد انساني مسائل بيشتر از حد توجه کنيد، ممکن است دچار زيان‌هاي اقتصادي و استراتژيک شويد. باراک اوباما که مي‌خواست اقدامي ايده‌آليستي انجام دهد از طرف مردم خودش مجبور به عقب‌نشيني شد و عقب‌نشيني براي نخست وزير ترکيه هنوز قابل هضم نيست.»

احمد هاکان ستون‌نويس روزنامه "حريت" از ديد ديگري به قضيه سوريه نگريسته است. وي با اشاره به سخنان وزير خارجه ترکيه در انتقاد از کشتارهاي گروه‌هاي تکفيري در سوريه از داووداوغلو پرسيده است: «اين گروه‌هاي افراطي از چه راه‌هايي وارد سوريه شده‌اند؟ ترکيه تاکنون چه اقداماتي براي جلوگيري از فعاليت‌هاي اين گروه‌ها انجام داده است. اگر بعد از اسد اين گروه‌ها به قدرت برسند، ترکيه چه واکنشي در قبال آنها خواهد داشت؟»

از سوي ديگر به نوشته رسانه‌هاي ترکيه رجب طيب اردوغان، نخست وزير اين کشور نيز از توافق روسيه و آمريکا در زمينه خلع‌سلاح شيميايي سوريه انتقاد کرده است.

وي که در شهر آدي‌يامان ترکيه سخنراني مي‌کرد، دراين‌باره گفته است: «در سوريه حدود ??? هزار نفر کشته شده‌اند. در آنجا يک ديکتاتور حکمراني مي‌کند. دنيا مي‌گويد اسد با سلاح شيميايي ???? نفر را کشته است و ما مي‌گوييم مگر مسئله تنها سلاح شيميايي است؟ بسياري با تانک و توپ و هليکوپتر و هواپيماي جنگي کشته شده‌اند. در مقابل هر جرمي که نتيجه آن قتل باشد، بايد حساب پس داد. جامعه جهاني کجاست و چرا صدايش در نمي‌آيد؟ اعضاي دائمي شوراي امنيت هنوز تصميم نگرفته‌اند و قدرت‌هاي جهاني قدمي در اين زمينه برنمي‌دارند.»

محمد مشتاق، کارشناس مقيم ترکيه به دويچه وله مي‌گويد، سياست‌هاي ترکيه در رابطه با سوريه نتيجه‌اي نداده است. به نظر او تاثير ولاديمير پوتين و ايران بر اوباما بيشتر بوده و اردوغان درايت اداره امور را نداشته است. وي خاطرنشان مي‌کند در خود ترکيه نيز هزاران نفر در خيابان‌ها اعتراض مي‌کنند و پليس معترضان را سرکوب مي‌کند. مشتاق تاکيد مي‌کند که حرف‌هاي اردوغان را اکنون در منطقه کسي جدي نمي‌گيرد.

اين کارشناس به زيان‌هاي اقتصادي ترکيه از جنگ داخلي سوريه هم اشاره مي‌کند: «ترکيه با سوريه حدود ??? کيلومتر مرز مشترک دارد و فعاليت‌هاي مرزي بين دو کشور از بين رفته است. بسياري براي معالجه مجاني و کار از سوريه به ترکيه مي‌آيند و وضعيت اقتصادي نواحي مرزي و امنيت منطقه به هم ريخته است.»

مشتاق نتيجه مي‌گيرد که سياست ترکيه در خصوص سوريه اشتباه بوده و احزاب مخالف دولت از مقام‌هاي حاکم و از نخست وزير اين کشور مي‌پرسند، چرا روابط ترکيه با همسايگان، سوريه، ايران، مصر و عراق تيره شده است؟

محمد صالح خاتم، روزنامه‌نگار و تحليل‌گر مسائل ترکيه از شهر استانبول هم به دويچه وله مي‌گويد: «موضع کشورهاي غربي خشم ترکيه را برانگيخت، چون صحبت از حمله نظامي بود و بعدا پس گرفته شد. با توجه به اينکه بخش عمده‌اي از پناهجويان سوري در اين کشور حضور دارند و مقر مخالفان هم به حساب مي‌آيد، ترکيه تنها گذاشته شده و اين کشور به‌رغم ميل باطني اکنون مجبوراست برخي از مواضع خود را تعديل کند.»

به نظر اين کارشناس، احزاب، گروه‌هاي سکولار و چپ ترکيه مخالف مواضع و سياست‌هاي کنوني کشورشان هستند و دولت را به جنگ‌‌طلبي متهم مي‌کنند. وي همچنين تاکيد مي‌کند که فشار به دولت ترکيه در داخل اکنون افزايش يافته است.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html